Lahmahjoon

    Lahmahjoon

    7keer bewaard
    1uur


    34 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige pizza van Armeense origine is royaal belegd met tomaat en lamsvlees. Warm of koud kan het als voorgerecht, of met een beetje salade als hoofgerecht dienen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr mager lamsgehakt
    • 250 gr ui, zeer fijngesneden
    • 75 gr groene paprika, fijngesneden
    • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes
    • 175 gr tomatenpuree
    • een flinke hand verse platte peterselie, fijngesneden
    • 1 theelepel verse basilicum, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse munt, fijngesneden
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 1 mespuntje cayennepeper (eventueel)
    • 4 pitabroodjes, ongerezen broodjes of meeltortilla's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Het lamsvlees in een grote koekenpan op een matig hoog vuur losbakken tot het bijna bruin is. Overmatig vet afgieten. Ui, groene paprika en knoflook toevoegen. Bakken tot de ui doorzichtig is. De tomaatstukjes en tomatenpuree erdoor roeren en vervolgens kruiden met peterselie, basilicum, munt, komijn en eventueel cayennepeper. 5 minuten laten sudderen. Van het vuur halen, afdekken en een nacht in de koelkast laten intrekken.
    2. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8. Het lamsmengsel gelijkmatig over de pitabroodjes verdelen en tot aan de rand besmeren. Leg de pitabroodjes vervolgens op een bakplaat.
    3. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Uit de oven halen, de lahmahjoons met de vleeskanten naar elkaar toe op een groot stuk aluminiumfolie leggen en de sneetjes op elkaar leggen. In het folie wikkelen om warm te houden. De broodjes kunnen warm of koud gegeten worden. In kleine partjes snijden alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren