Verse kersencake

    Verse kersencake

    7keer bewaard
    1uur5min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is van mijn grootmoeder, die het mij na uren smeken pas heeft gegeven. Het is een heerlijk lichte cake zonder bloem, maar met paneermeel en gemalen amandelen in de plaats daarvan. De taart smaakt bijzonder goed met zure kersen / morellen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • eiwit van 4 eieren
    • 4 eierdooiers
    • 180 gr basterdsuiker
    • 130 gr paneermeel
    • 30 gr gemalen amandelen
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 mespuntje kruidnagel
    • 1 volle eetlepel cacao
    • 3-5 eetlepels rode wijn of melk
    • 500 gr kersen, pitten verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Klop de eiwitten stijf en zet ze in de koelkast.
    2. Klop de eierdooiers met de suiker tot het schuimt. Meng het paneermeel, amandelen, kaneel, kruidnagel en cacao en schep dit door de eierdooiers. Roer de rode wijn of melk erdoor.
    3. Spatel nu voorzichtig de eiwitten in het cakebeslag.
    4. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    5. Vet een springvorm in en giet de helft van het mengsel erin. Leg de kersen er op en giet de rest van het mengsel er over.
    6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45-55 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    WiesDuijn
    van
    2

    hij is heerlijk ,maar ik heb er kersengelei overheen gegoten - 15 jun 2013

    Wicky
    van
    1

    Sorry, maar ik vond er niks speciaals aan. Een gewone, vrij droge cake. Gelukkig niet al te veel werk. - 10 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren