Volkoren pannenkoeken

    Volkoren pannenkoeken

    2keer bewaard
    30min


    87 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere en gezonde volkorenpannenkoeken. Ik vind ze heerlijk geserveerd met bessen en yoghurt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125g volkorenmeel
    • 40g havermout
    • 3 eetlepels gemalen lijnzaad
    • 4 eetlepels polenta (maïsmeel)
    • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda (dubbelkoolzure soda)
    • 1 ei, losgeklopt
    • 500ml karnemelk
    • olie om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng in een grote kom de volkorenmeel, haver, havermout, lijnzaad, bruine suiker, bakpoeder en baksoda. Giet de karnemelk en ei erbij. Meng tot een glad geheel.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vet licht in met olie. Schenk grote lepels van het beslag in de pan en bak de pannenkoek totdat er bubbels vormen en de randen droog zijn. Keer om, en bak de pannenkoek aan de andere kant bruin. Herhaal met de rest van het beslag.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren