Volkoren pannenkoeken

    (92)

    Lekkere en gezonde volkorenpannenkoeken. Ik vind ze heerlijk geserveerd met bessen en yoghurt.


    87 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125g volkorenmeel
    • 40g havermout
    • 3 eetlepels gemalen lijnzaad
    • 4 eetlepels polenta (maïsmeel)
    • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda (dubbelkoolzure soda)
    • 1 ei, losgeklopt
    • 500ml karnemelk
    • olie om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng in een grote kom de volkorenmeel, haver, havermout, lijnzaad, bruine suiker, bakpoeder en baksoda. Giet de karnemelk en ei erbij. Meng tot een glad geheel.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vet licht in met olie. Schenk grote lepels van het beslag in de pan en bak de pannenkoek totdat er bubbels vormen en de randen droog zijn. Keer om, en bak de pannenkoek aan de andere kant bruin. Herhaal met de rest van het beslag.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (92)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties