Volkorenpannenkoeken met haver en banaan

    Volkorenpannenkoeken met haver en banaan

    3keer bewaard
    30min


    372 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige volkorenpannenkoek. We veranderen het recept ook wel eens een beetje door 8 eetlepels appelmoes en 1 1/2 tl kaneel toe te voegen in plaats van de banaan.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 80g havervlokken
    • 120g volkorenmeel
    • 100g bloem
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels gedroogd melkpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda (dubbelkoolzure soda)
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 ei
    • 500ml melk
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 banaan, gepureerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de haver in een blender en mix tot de textuur op een grof meel lijkt. Klop met een garde haver, volkorenmeel, bloem, bruine suiker, melkpoeder, bakpoeder, baksoda en zout samen in een kom, zet apart.
    2. Klop het ei, melk, plantaardige olie en vanille samen. Roer de geprakte banaan erdoor. Giet het eimengsel door het bloemmengsel en roer tot alles net vochtig is. Laat het beslag 5 minuten staan.
    3. Verhit een geoliede koekenpan op middelhoog vuur. Giet grote lepels van het beslag in de pan en bak totdat er bubbels vormen en de randen droog zijn, ongeveer 2 minuten. Keer om, en bak tot ze aan de andere kant bruin zijn. Herhaal dit met het resterende beslag.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren