Vuurvlees

    Vuurvlees

    4keer bewaard
    2uur20min


    215 personen hebben dit gemaakt

    Het Koreaanse gerecht 'Bulgogi' betekent letterlijk vertaald 'vuurvlees'. Ook populair in China en op meerdere plekken in Azië. 'Vuurvlees' biedt een verfrissende variatie op de normale gerechten. Drink er ijskoud bier bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125ml sojasaus
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 2 el bruine suiker
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 grote rode ui, fijngesneden
    • gemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 theelepel gedroogde rode chilivlokken
    • 2 el sesamzaadjes
    • 2 preien, in stukjes gesneden
    • 1 kleine wortel, fijngehakt
    • 450g rundersteak, flinterdun gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Meng in een grote kom de sojasaus, sesamolie, donkerbruine basterdsuiker, knoflook en rode ui. Voeg zwarte peper, rode chilivlokken, sesamzaadjes, prei en wortel toe. Meng hier het vlees met de hand door, zodat alles goed bedekt is. Dek af en laat minstens 2 uur of een nacht marineren.
    2. Vet een wok in met wat olie en verhit op matig tot hoog vuur. Voeg al het vlees plus de marinade in een keer toe, en bak dit onder voortdurend roeren. Het vlees is na slechts een paar minuten al gaar. Haal van het vuur en serveer met rijst of noedels. Voor vuurvlees in Koreaanse stijl: rol het vleesmengsel op in een blad rode sla.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren