Wafels met ahornsiroop

    Wafels met ahornsiroop

    5keer bewaard
    35min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een fantastisch wafelrecept met esdoornsiroop in de wafels. De gemalen amandelen en de maïzena zorgen voor een mooie textuur. Ik heb deze wafels onlangs gemaakt voor de verjaardag van een vriend en iedereen wilde het recept. Dus hier is het.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr zachte boter
    • 6 eetlepels ahornsiroop (maple syrup)
    • 4 eieren
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 150 gr bloem
    • 50 gr maïzena
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 100 gr gemalen amandelen
    • 200 ml room
    • 1 snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Klop de boter luchtig. Voeg de ahornsiroop toe.
    2. Splits de eieren. Meng de eierdooiers met de boter en vanille tot het schuimig is.
    3. Meng de bloem, maïzena en bakpoeder. Meng de amandelen en room. Meng dit alles met het eierdooier mengsel met een elektrische mixer tot een glad mengsel.
    4. Klop het eiwit samen met het zout en schep dit door het beslag.
    5. Bak het beslag in porties in een voorverwarmd en ingevet wafelijzer tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Het lijkt me heerlijk, ik heb nét achterin de kast mijn wafelijzer teruggevonden en nog heel veel ahornsiroop in voorraad, dus dit gaat hem worden! - 14 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties