Witlof en rode bieten salade

  • 7keer bewaard
  • 45min

Een frisse, gezonde herfstsalade, het bewijs dat eenvoudig soms het beste is. Gesneden rode bieten en witlof worden gemengd met een eenvoudige vinaigrette van Franse mosterd. Serveer dit als een voorgerecht of als onderdeel van een lichte lunch in het weekend.

Michaela

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 500 gr rode bieten
  • zout en peper naar smaak
  • 1 rode ui
  • 3 struikjes witlof
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Maak de rode bieten schoon, maar schil ze niet. Breng ze in een pan met gezouten water aan de kook. Kook gedurende 30 minuten totdat de bietjes zacht zijn. Giet af en laat afkoelen. Verwijder de schil en snijd in dikke plakken.
  2. Snipper de ui. Maak de witlof schoon en snijd in repen.
  3. Meng de mosterd, azijn, plantaardige olie en zout en peper. Meng dit door de rode bieten, uien, witlof en peterselie en dien op.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

LianRoovers
2

een frisse en pittige salade - 07 okt 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties