Witlof gevuld met appel, gorgonzola en geroosterde hazelnoten

    (9)

    Dit is heerlijk hapje voor een oudejaarsbuffet of een andere speciale gelegenheid. Ik heb het recept van een vriend gekregen vorig jaar op oudejaars avond en neem het altijd mee als voorgerechtje als ik ergens uitgenodigd word. Dit recept is voor 2 grote borden.

    barbarella

    Noord-Holland, Nederland
    20 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 1 appel, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
    • 180 gr Gorgonzola of andere blauwe kaas, verkruimeld
    • 3 stengels selderij, fijn gesneden
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel citroensap
    • zout
    • 5 struikjes witlof
    • 125 gr geroosterde hazelnoten, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Voor de vulling: Meng de appels, gorgonzola, selderij, mayonaise en citroensap. Breng op smaak met zout.
    2. Splits de witlof blaadjes, was ze en schud ze droog. Rangschik de blaadjes op een bord in een waaier. Schep de vulling op de blaadjes witlof en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren