Zalm op een cederhouten plank van de barbecue

    Zalm op een cederhouten plank van de barbecue

    3keer bewaard
    30min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van mijn meest gevraagde recepten en hoewel hij zeer eenvoudig is, maak je er altijd indruk mee.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 ml sojasaus
    • 200 gr muscovado suiker
    • 1 (10 cm) stukje verse gemberwortel, geschild en gehakt
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 (1,25 kg) hele zalmfilet met huid
    • Een onbehandelde cederhouten plank

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop de sojasaus, muscovado suiker, gehakte gember, olijfolie en knoflook samen in een kom, en giet het in een afsluitbare plastic zak. Voeg de zalmfilet toe, en bedek deze met de marinade, verwijder alle lucht uit de zak en sluit hem. Marineer gedurende een nacht of 2 dagen in de koelkast.
    2. Ongeveer 1/2 uur voor je gaat barbecueën, week je de cederhouten plank in water.
    3. Verwarm een barbecue tot middelwarm, en smeer het rooster in met wat olie.
    4. Haal de zalm uit de marinade en schud het overtollige marinade eraf. Gooi de overgebleven marinade weg. Leg de zalm met de huid naar beneden op de cederhouten plank.
    5. Barbecue met de deksel gesloten tot de zalm ondoorzichtig maar nog steeds sappig is, ongeveer 20 minuten. Verwijder voorzichtig de zalm van de plank in een stuk, waardoor de huid op de plank blijft zitten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren