Zalmkoekjes met romige miso-sakesaus

    Zalmkoekjes met romige miso-sakesaus

    7keer bewaard
    30min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijk voor- of hoofdgerecht, dit recept zit vol Aziatische smaken! Je kunt ook vrij gemakkelijk ingrediënten vervangen voor wat je in huis hebt, zoals maïs in plaats van uien, overgebleven zalm (bbq, gegrild of gebakken) in plaats van vers of uit blik - het blijft een geweldig recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 el plantaardige olie
    • 1 theelepel sesamolie
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 lente-ui, fijngesneden
    • 1 eetlepel miso pasta
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 60ml sake
    • 60ml vers limoensap
    • 160g paneermeel
    • 1 kleine (200g) blik zalm, uitgelekt en in 'vlokken'
    • 5 eetlepels fijngehakte ui
    • 4 el gehakte verse koriander
    • 1 ei
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 el water
    • 2 el plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de plantaardige olie en sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg lente-ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Roer de misopasta en sake erdoor. Breng aan de kook en roer dan de room en het limoensap erdoor. Breng weer aan de kook en laat indikken, in ongeveer 7 minuten. Haal van het vuur en zet apart.
    2. Meng in een middelgrote kom de paneermeel, zalm, ui en koriander. Meng in een kleine kom ei, sojasaus en water met een vork. Roer ongeveer de helft van dit mengsel door de zalm, en als het te droog lijkt, voeg dan nog wat meer toe, tot het zalmmengsel tot koekjes te vormen is en blijft plakken.
    3. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vorm van de zalm mengsel kleine burgers van 5cm doornsnee als voorgerecht, of 10cm als hoofdgerecht. Bak de burgers ongeveer 4 minuten per kant, of totdat ze goudbruin zijn. Serveer met de saus (eroverheen of om in te dippen).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren