Zelfgemaakte bagels

  (165)
  1 uur 25 minuten

  Luchtige, heerlijke bagels kun je maken in je eigen keuken met dit recept voor dummies. Het heeft instructies voor zowel een broodbakmachine als 'ouderwetse' bakmethodes.


  154 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 560 gr bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 (7 gr) zakje gedroogde actieve bakkersgist
  • 400 ml warm water
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels zout

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur25min 

  1. Met behulp van de broodbakmachine: Meng 560 gr bloem, 3 eetlepels suiker, 1 1/2 theelepels zout, gist, water en boter in de broodbakmachine op de handmatige instelling. Verwijderen uit broodbakmachine.
  2. Of handmatig: Meng 200 gr van de bloem, 3 eetlepels suiker, 1 1/2 theelepels zout en gist. Verhit water en boter tot 45 graden C. Voeg het water aan de droge ingrediënten toe; klop 2 minuten met een mixer op matige snelheid. Voeg 60 gr bloem toe, klop 2 minuten op hoge snelheid. Roer er geleidelijk meer bloem in tot er een stevig deeg ontstaat. Kneed 8-10 minuten. Dek af en laat het rijzen. Deeg neerslaan, bedekken en 15 minuten laten staan.
  3. Verdeel het deeg in 12 stukken; vorm 3 stuks in gladde ballen. Maak een gat van 2,5 cm in elke bal. Leg de bagels in een grote koekenpan met 2,5 cm zachtjes kokend water met daarin 1 eetlepel suiker en 2 theelepels zout opgelost. Kook de bagels 3 minuten op laag-medium vuur, draai ze om en laat nog eens 2 minuten koken, draai ze weer om en laat nog 1 minuut koken. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit voor de rest van het deeg. Leg ze op een ingevette bakplaat.
  4. Bak de bagels 20 tot 25 minuten op 190 C. Verwijder ze van de bakplaat en laat afkoelen. Indien gewenst, meng vóór het bakken 1 eiwit en 1 eetlepel water, smeer op bagels, en bestrooi ze met sesam, maanzaad of karwijzaad.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (165)