Zoet-pittige Caribische kip

    Zoet-pittige Caribische kip

    9keer bewaard
    45min


    36 personen hebben dit gemaakt

    In dit zoete en pikant gerecht, worden kipfilets gepaneerd en gebakken met nectarines en een keur aan kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel uienpoeder
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel gedroogde peterselie
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1 tl zout
    • 1 theelepel peper
    • 4 kipfilets
    • 4 eetlepels zoet-zure saus voor eend
    • 4 el tomatensaus
    • 1 theelepel mangochutney
    • 180ml verse grapefruitsap, apart te verwerken
    • 120g gekruid paneermeel
    • 1 rijpe nectarine, pit verwijderd en in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C / gasstand 5. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
    2. Meng in een grote kom paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, peterselie, oregano, zout en peper. Meng met de kipfilets zodat deze gelijkmatig met het mengsel bedekt zijn. Meng in een kom de zoet-zure saus, tomatensaus, mangochutney en 60ml van het grapefruitsap. Bedek de kip gelijkmatig met saus. Doe paneermeel in een ondiepe schaal en haal de kip hier doorheen tot het gelijkmatig is gepaneerd. Leg kip in de ovenschaal. Leg nectarineplakjes aan de rand van de ovenschaal.
    3. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de kip om, giet 120ml grapefruitsap over de kip, en bak nog eens 15 minuten, tot de kip gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren