Zwartebonensoep uit het Caribisch gebied

    Zwartebonensoep uit het Caribisch gebied

    2keer bewaard
    3uur30min


    91 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige bonensoep met een vleugje Caribische smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr gedroogde zwarte bonen
    • 1,5 liter water
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 uien, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngeperst
    • 6 stengels selderij met blad, in stukjes gesneden
    • 475 ml water
    • 2 liter kippenbouillon
    • 1/2 theelepel gemalen cayennepeper
    • 1 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 2 eetlepels balsamico azijn
    • 4 eetlepels sherry
    • 1 eetlepel soja saus
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 4 eetlepels zure room
    • 4 eetlepels lente-ui, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Laat in een grote pan met deksel de gedroogde zwarte bonen in 1,5 liter water wellen.
    2. Verhit in een andere grote pan olijfolie en voeg ui, gehakte knoflook en de gehakte selderij toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
    3. Giet en spoel de geweekte zwarte bonen af. Voeg de geweekte bonen of uitgelekte en afgespoelde bonen uit blik toe aan het groentemengsel samen met 475 ml water en de bouillon. Breng aan de kook, zet vuur lager en laat sudderen.
    4. Voeg cayennepeper peper en gemalen komijn toe. Zet de deksel gedeeltelijk op de pan en laat op laag vuur gedurende 2 tot 2 1/2 uur sudderen, of totdat bonen zacht zijn.
    5. Pureer de soep in porties in de keukenmachine of blender. Doe de gepureerde soep terug in de pan en laat sudderen.
    6. Voeg azijn, sherry, sojasaus en peper toe. Serveer warm met een lepel zure room of yoghurt en gehakte lente-uitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren