Gravad lax als salade met aspergetips en coppa di Parma

    Gravad lax als salade met aspergetips en coppa di Parma

    2keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke salade van gemarineerde zalm (gravad laks) met groene asperges en coppa die Parma, een soort parmaham.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr. groene aspergetips
    • ½ krop frisee sla
    • 20 gr. honing
    • 15 gr. grove mosterd
    • 50 cc. blanke azijn
    • 50 cc. olijfolie
    • 70 cc. plantaardige olie
    • 500 gr. “Graved Laks” op zijde (=gemarineerde zalm)
    • 150 gr. coppa di Parma

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Aspergetips – in porties - in ruim water met zout kort enkele tellen blancheren en vervolgens koud spoelen
    2. Sla in ruim koud water wassen en alleen het gele en licht groene gedeelte uitzoeken
    3. Van de honing, mosterd, blanke azijn en oliesoorten een dressing roeren en op smaak maken met peper en zout
    4. Snijd de zalm in mooie, dunne plakken
    5. Snijd de coppa di Parma eerst in plakjes en vervolgens in reepjes; bak de reepjes in weinig vet knapperig en laat op keukenpapier uitlekken
    6. Afwerking:
    7. Gemarineerde zalm over het binnenste van de spiegel van de borden verdelen
    8. Van de frisee sla in het midden ervan een nestje vormen en de aspergetips eromheen schikken
    9. Afwerken met de dressing en de reepjes uitgebakken coppa di Parma. Direct serveren

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren