Kipfilets in parma ham met cranberry jus

    Kipfilets in parma ham met cranberry jus

    39keer bewaard
    1uur


    25 personen hebben dit gemaakt

    Kipfilets gewikkeld in parma ham en geserveerd met versgemaakte cranberrysaus

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de cranberry jus
    • 5 eetlepels poedersuiker
    • 100ml sinaasappelsap
    • 150g verse cranberries
    • Voor de kip
    • 50g boter, zacht
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 4 grote kipfilets
    • 8 plakjes parma ham
    • 300ml warme kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4.
    2. Om de jus te bereiden: los de suiker in het sinaasappelsap op in een middelgrote steelpan op middelhoog vuur. Roer de cranberries erdoorheen en kook ze tot ze knappen (ongeveer 10 minuten). Haal van het vuur en giet in een kom. Je kunt op dit moment de saus zeven. De saus zal dikker worden naarmate die afkoelt.
    3. Om de kip te bereiden klop je de boter samen met de knoflook in een kom. Maak een diepe snee in elke kipfilets. Doe het boter-knoflook mengsel in de kipfilets en vouw de kipfilets weer dicht. Wikkel elke kipfilet in twee plakjes parma ham. Leg in een schaal om te roosteren. Giet de warme bouillon rond de kip.
    4. Rooster de kip 30 minuten in de voorverwarmde oven. Als je het met geroosterde aardappels wilt serveren, kun je die nu ook in de oven doen.
    5. Haal de kip uit de oven en uit het bakblik en bedek met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten. Als je groenten erbij serveert, stoom die dan nu.
    6. Snij de kip en schenk de cranberry jus erover. Serveer met de groenten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    zondagskind
    1

    Heerlijk, makkelijk , een recept dat we er in houden....... - 13 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren