Lamsgehakt met groene curry

    Lamsgehakt met groene curry

    14keer bewaard
    30min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Balletjes van lamsgehakt in een Thaise groene curry met kokosmelk. Eenvoudig te bereiden en serveren met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 259 gr lamsgehakt
    • 70 gr paneermeel
    • zout en peper naar smaak
    • 1 blikje kokosmelk
    • 1 1/2 eetlepel groene currypasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een middelgrote kom lamsgehakt, paneermeel en kruiden grondig mengen. Gehaktballetjes draaien met een doorsnee van 2,5 cm. Een ingevette koekenpan op een matig hoog vuur verhitten en de gehaktballetjes in ong. 5 minuten bijna zwart en krokant bakken. De balletjes uit de pan halen en apart zetten.
    2. In een hete pan de currypasta enkele minuten laten braden. Het hele blikje kokosmelk toevoegen en het vuur laag zetten. Het mengsel vaak roerend 5-10 minuten laten sudderen. Serveer de gehaktballetjes en currysaus op een hoopje rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb wat groenten toegevoegd (zoals ik op de tweede foto zag), wat gehakte koriander en een beetje yoghurt door de saus gedaan (wordt het iets milder van). - 06 okt 2009

    koekje
    van
    1

    Ik heb rundergehakt gebruikt ipv lamsgehakt en de balletjes niet uit de pan gehaald maar met de currypasta en kokosmelk mee laten sudderen. Ik vond het erg smakelijk! - 06 okt 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren