Hertenmuis met rode bietjes en aardappelzalf

    Hertenmuis met rode bietjes en aardappelzalf

    2keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    In de oven gegaarde hertenmuis geserveerd met gekookte bietjes, aardappelpuree met Munsterkaas en een jus van eekhoorntjesbrood.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1,2 kg. hertenmuis
    • zeezout, versgemalen peper
    • boter en olie
    • 6 kleine rode bieten
    • boter, peper, zout, suiker, azijn
    • 1 kg. pureeaardappelen
    • boter
    • 250 gr. Munsterkaasje, ontkorst in blokjes
    • 20 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood
    • 1 dl. port of madeira
    • 4 dl. kalfs- en/of wildfond
    • koude boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Bieten in ruim water koken, afgieten en vervolgens pellen; bieten in gelijkmatige partjes verdelen (tourneren)
    2. Aardappelen schillen en wassen en in water met zout aan de kook brengen; aardappelen in 20-25 minuten gaar koken; afgieten en goed laten uitdampen; de aardappelen pureren.
    3. Gedroogde paddenstoelen in wat lauw water laten weken. Paddenstoelen met het weekvocht en de port tot de helft inkoken; fond toevoegen en het geheel opnieuw tot jusdikte laten inkoken; de saus zeven.
    4. Afwerking:
    5. Oven voorverwarmen op 160˚ C.
    6. Hertenmuis kort aanbakken en in de oven tot rosé laten doorgaren.
    7. Onderwijl de partjes biet met de smaakstoffen verwarmen; gepureerde aardappel met boter en Munsterkaas tot een smeuïge puree verwerken en deze op smaak brengen
    8. Paddenstoelenjus verwarmen en afmonteren met de klontjes koude boter.
    9. Geheel op warme borden dresseren en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren