Karbonade Cordon Bleu

    Karbonade Cordon Bleu

    3keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een voordelige variant van de bekende scnhitzel / kipfiletvariant. Daarbij een erg lekkere manier om een gewone rib of haaskarbonade net ietsjes bijzonderder te maken

    Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 stuk haas of ribkarbonade
    • 1 plak ham
    • 1 plak kaas
    • +/- 2 theelepels mosterd
    • 1 ei
    • 1 eetlepel bloem
    • 2 eetlepels paneermeel
    • peper / zout
    • cocktailprikkers / slagerstouw / garen
    • boter / magarine / olie om te braden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Spoel de karbonade grondig schoon, zeker bij rib kunnen er splinters achterblijven. Snijd hem horizontaal middendoor tot aan het bot, zodat er een enveloppe ontstaat.
    2. Smeer de binnenzijde royaal (naar smaak) in met mosterd. Vervolgens stop je daar de plak ham en kaas bij. Maak dan de enveloppe dicht met behulp van cocktailprikker, touw of garen.
    3. Peper en zout de buitenzijde van de karbonade naar smaak.
    4. Doe in een boterhamzakje een eetlepel bloem en leg daar de karbonade erbij. Even schudden.
    5. Breek in een bordje het ei en klop het licht op, haal vervolgens de karbonade erdoorheen.
    6. Doe in een boterhamzakje 2 eetlepels paneermeel en leg de karbonade erbij, even schudden en hij is gepaneerd.
    7. Smelt de boter met de olie en laat het heet worden. Niet te heet want dan verbrand de panneermeel. Bak om en om de karbonade goudbruin.
    8. Laat de karbonade in een voorverwarmde oven van 180 graden C voor ongeveer 20 minuten nagaren.

    Tip

    Je kunt de karbonade natuurlijk vervangen door kipfilet en schnitzel; de bereidingstijd is dan korter.

    Tip

    Wanneer je bij de ham en kaas ananas toevoegt krijg je een "hawaii" variant

    Serveersuggestie

    Lekker met een gebakken aardappeltje en een frisse salade of met witlofstoofpot

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren