Stoofperen in rode wijn

  • 4beoordelingen
  • 41keer bewaard
  • 1uur35min

Stoofpeertjes zijn eenvoudig, traditioneel, maar een ontzettend elegant bijgerecht bij een feestelijk diner. Of doe het eens anders en serveer als dessert met een bolletje ijs of slagroom.

Ashredcomm

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 750 ml rode wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • rasp van een 1/2 citroen
  • snufje gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel Cointreau
  • 8 peren, geschikt om te koken, heel, geschild, maar met steeltje eraan
  • 300 gr suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

  1. Doe de rode wijn in een grote sauspan en breng aan de kook.
  2. Zet het vuur lager en voeg de kaneelstokjes, citroenrasp, gemalen kruidnagel en Cointreau toe en laat zachtjes 5 minuten koken.
  3. Voeg de peertjes en de suiker toe. Doe de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur zachtjes 1 uur koken tot de peertjes zacht zijn.
  4. Verwijder de peertjes voorzichtig en leg ze op een serveerschaal.
  5. Zeef het resterende wijnmengsel en doe het weer in de pan. Breng aan de kook op hoog vuur en laat inkoken tot een siroop.
  6. Schenk de rode wijnsiroop over de peertjes.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (4)

marian
van
7

Erg lekker! - 11 dec 2010

dafna
van
4

heerlijk…vorig jaar voor het eerst gemaakt met kerst… dit jaar weer - 23 dec 2013

NathalieS
van
3

Was heel goed gelukt en iedereen vond het lekker! - 02 jan 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties