Stoofperen in rode wijn

    (7)
    1 uur 35 minuten

    Stoofpeertjes zijn eenvoudig, traditioneel, maar een ontzettend elegant bijgerecht bij een feestelijk diner. Of doe het eens anders en serveer als dessert met een bolletje ijs of slagroom.


    124 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 ml rode wijn
    • 2 kaneelstokjes
    • rasp van een 1/2 citroen
    • snufje gemalen kruidnagel
    • 1 eetlepel Cointreau
    • 8 peren, geschikt om te koken, heel, geschild, maar met steeltje eraan
    • 300 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Doe de rode wijn in een grote sauspan en breng aan de kook.
    2. Zet het vuur lager en voeg de kaneelstokjes, citroenrasp, gemalen kruidnagel en Cointreau toe en laat zachtjes 5 minuten koken.
    3. Voeg de peertjes en de suiker toe. Doe de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur zachtjes 1 uur koken tot de peertjes zacht zijn.
    4. Verwijder de peertjes voorzichtig en leg ze op een serveerschaal.
    5. Zeef het resterende wijnmengsel en doe het weer in de pan. Breng aan de kook op hoog vuur en laat inkoken tot een siroop.
    6. Schenk de rode wijnsiroop over de peertjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Beoordelingen in het Nederlands (5)

    marian
    van
    10

    Erg lekker!  -  11 dec 2010

    van
    7

    heerlijk…vorig jaar voor het eerst gemaakt met kerst… dit jaar weer  -  23 dec 2013

    van
    7

    Was heel goed gelukt en iedereen vond het lekker!  -  02 jan 2011

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren