Lamskarbonade met ingekookte balsamico

    Lamskarbonade met ingekookte balsamico

    2keer bewaard
    25min


    1234 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor lamskarbonade, rijk aan smaak dankzij de rozemarijn en tijm. Vergeet niet dat de saus langer nodig heeft om in te koken als u de ingrediënten verdubbeld.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3/4 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • zout en peper naar smaak
    • 4 lamskarbonades (2 cm dik)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 eetlepels sjalotjes, fijngesneden
    • 75 ml gerijpte balsamico
    • 175 ml kippenbouillon
    • 1 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een kommetje of kopje rozemarijn, basilicum, tijm, zout en peper vermengen. De lamskarbonade aan beide zijden met het kruidenmengsel inwrijven. Op een schaal leggen, afdekken en gedurende 15 minuten laten intrekken.
    2. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olijfolie verhitten. De karbonades in ong. 3 1/2 minuut per kant medium rare bakken (of tot gewenste gaarheid). Uit de pan halen en op een presenteerschaal warm houden.
    3. Gedurende enkele minuten de sjalotjes in de koekenpan bruin bakken. Balsamico erdoor roeren en stukjes lamsvlees van de bodem losschrapen. Vervolgens de kippenbouillon toevoegen. Gedurende 5 minuten op een matig hoog vuur al roerend tot de helft laten inkoken. Zo niet, dan is de saus waterig en met weinig smaak. Van het vuur halen en de boter erdoor roeren. Over de lamskarbonades schenken en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren