Hangop met bosvruchten

    Hangop met bosvruchten

    4keer bewaard
    1dag20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een herfstdessert met bosvruchten.

    Rujoh Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 liter volle yoghurt
    • 500 gr bosvruchten (bevroren)
    • naar smaak honing
    • theelepels Nogatines

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1dag  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1dag20min 

    1. Neem een grote zeef, doe hierin een schone theedoek (goed spoelen als er wasverzachter wordt gebruikt) en maak de theedoek nat; doe de natte theedoek in de grote zeef, de zeef in een grote kom
    2. Open de verpakking van de volle yoghurt en giet de yoghurt in de theedoek en laat tenminste 1 nacht de yoghurt in de zeef; doe de bosvruchten in een kom en laat ontdooien
    3. De volgende dag de kom onder de zeef leeggieten, de theedoek met inhoud boven een grote schaal/ kom houden en de dikke hangop in de kom doen
    4. De theedoek schoonmaken met een schraper en het residu ook in de eerder genoemde schaal/ kom.
    5. Pureer drie derde deel van de bosvruchten en breng op smaak met honing.
    6. Doe de hangop in grote glazen (1 liter wordt 2 ruime porties), hierop de bosvruchtenpuree
    7. Garneren met de overige bosvruchten en de nogatines

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren