Scones met krenten

    Scones met krenten

    6keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke scones gemaakt met karnemelk en gevuld met krenten (of rozijnen). Serveer zoals de Engelsen doen: warm, met clotted cream (of slagroom) en lemon curd of jam naar keuze.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 105 gr bloem
    • 1,5 eetlepel suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 50 gr boter, in blokjes
    • 3 eetlepels rozijnen of krenten
    • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
    • 60 ml karnemelk
    • 1 theelepel kaneel
    • 4 theelepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Meng bloem, suiker, bakpoeder en boter in een kom en kneed goed door tot het mengsel kruimelig wordt.
    3. Meng de krenten en sinaasappelschil erdoor.
    4. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de karnemelk. Roer dit door het deeg en kneed tot een samenhangende bal deeg.
    5. Leg deze bal deeg op een met bakpapier beklede bakplaat of vorm er kleinere balletjes van, voor kleinere scones.
    6. Meng de kaneel met de suiker en bestrooi hiermee de scones.
    7. Bak de scone(s) 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd dan een kruis van 1 cm diep in de scone, maar als je kleine scones hebt gemaakt kun je deze stap overslaan, en bak nog eens 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    TinekeJoren-Eitens
    0

    - Gewaardeerd op - 14 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren