Spinazie lasagne

    Spinazie lasagne

    21keer bewaard
    1uur5min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Het lekkerste met zo veel mogelijk biologische producten!

    jula Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • enkele el olijfolie (biologisch)
    • 1 ui (biologisch)
    • 1 teen knoflook (biologisch)
    • 1,5 tl gedroogde oregano (biologisch)
    • 400 gram rundergehakt (biologisch)
    • 400 gr tomaten in blik San Marzano (biologisch)
    • pak lasagnevellen (biologisch)
    • 250 gr diepvries bladspinazie (biologisch)
    • 1 pakje Ricotta kaas
    • stukje verse Parmezaanse of Pecorino kaas
    • snufje (zee)zout
    • snufje vers gemalen (zwarte) peper
    • klein blikje tomatenpuree

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Olijfolie in de pan en warm laten worden. Dan ui fruiten voor enkele minuten. Voeg knoflook, oregano en gehakt toe. Gehakt rullen tot het bruin is. Tomaten uit blik en tomatenpuree toevoegen en 5 minuten zachtes koken. Peper en zout toevoegen naar smaak.
    2. Oven op 200 graden Celcius voorverwarmen. Helft gehakt mengsel in een oven schaal verdelen. Een laag lasagnevellen er op. Helft spinazie (ontdooid en goed uitgelekt) er over uitsmeren. Dan helft ricotta er over uitsmeren en peper en zout. Tweede laag lasagnevellen er op. Tweede laag gehaktsaus, derde lasagnelaag en eindigen met tweede laag spinazie en ricotta. Als allerlaatste geraspte Parmezaanse/Pecorino kaas erover.
    3. Ovenschaal afdekken met folie en midden in de oven plaatsen voor 20 minuten. Daarna nog 10 minuten zonder folie om de kaas te laten gratineren. Eet smakelijk!

    Tip

    Heerlijk glaasje rode wijn erbij en vooraf wat bruchettas met tomaat en je hebt een heerlijke avond!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Heerlijke lasagne! Bedankt voor het recept, jula - 19 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren