Kaasfondue met kruiden

    Kaasfondue met kruiden

    1keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Het geraffineerde aan deze kaasfondue zijn de kruiden. Ik gebruik een mengsel van tijm, rozemarijn, salie en basilicum. Dille past er niet zo goed bij, maar dat is een kwestie van smaak. Ik reken op 200 gram kaas per persoon. Dus voor 6 personen verdubbelt u dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 teentje knoflook
    • 2 kopjes droge witte wijn
    • 600 gr geraspte kaas (gruyère of emmentaler of een mengsel)
    • 1 theelepel maïzena
    • versgemalen zwarte peper
    • vers geraspte nootmuskaat
    • 1 kopje fijngesneden verse kruiden
    • 1/2 kopje Kirsch

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Fonduepan met de gehalveerde teen knoflook inwrijven.
    2. Giet de wijn in de pan en breng aan de kook. Kaas beetje bij beetje erbij strooien en goed blijven roeren met een houten pollepel. Net zolang blijven roeren tot de kaas helemaal gesmolten is.
    3. Maizena met een klein beetje water glad roeren en door de kaas mengen. Onder voortdurend roeren nogmaals aan de kook brengen.
    4. Met peper en nootmuskaat op smaak brengen en de kruiden erdoor roeren. Op het einde kirsch erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren