Kaasfondue met Appenzeller

    Kaasfondue met Appenzeller

    1keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Appenzeller is mijn favoriete Zwitserse kaas. En kaasfondue maak ik dan ook alleen van Appenzeller. Het is wat lastiger dan met andere kazen, maar erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teentje knoflook
    • 1 kilo Appenzeller, geraspt
    • 2-3 eetlepels maïzena
    • 400 ml droge witte wijn
    • een borrelglaasje Kirsch
    • snufje nootmuskaat
    • 1 grote baguette, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Fonduepan met knoflook inwrijven.
    2. Meng de wijn met de maïzena en breng aan de kook.
    3. Alle kaas in 1 keer in de pan doen en aan de kook brengen, onder voortdurend roeren, tot je een romige massa krijgt. Wanneer het begint te koken, het vuur lager zetten - de fondue moet alleen maar zachtjes pruttelen. Maar let op dat het niet teveel afkoelt, dan trekt de kaas draden.
    4. Kirsch toevoegen en met nootmuskaat en peper op smaak brengen.
    5. Zet de fonduepan op de fondueset of warmhoudplaat en geniet ervan!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren