Kipfilet gevuld met Gorgonzola
1 / 1 Foto van:  mis7up
Blader

Kipfilet gevuld met Gorgonzola

Een bijzonder gerecht van kipfilet gevuld met blauwe kaas, gewikkeld in spek. Een perfecte combinatie! Niet heel moeilijk om te maken en toch een indrukwekkend resultaat.

witchywoman

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 2 kipfilets
  • 35 gr verkuimelde Gorgonzola kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte sjalot
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 dikke plakken (totaal 150 gr) gerookt spek
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Spray een ovenschaal van 20 bij 20 cm in met bakspray.
  2. Snij met een scherp mes de kipfilets op de dikste kant in, ongeveer 5 cm lang en 3,5 cm diep.
  3. Meng de Gorgonzola met de peterselie, sjalotjes en knoflook in een kleine kom; breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vulling in tweeën en vul elke kipfilet met het mengsel. Wikkel 2 plakjes spek om elke kipfilet en zet vast met cocktailprikkers. Leg de kipfilets in de voorbereide ovenschaal.
  4. Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven tot het spek bruin is en de kip gaar, ongeveer 35 minuten. Een vleesthermometer zou, in het midden gestoken, een temperatuur moeten aangeven van 75 graden C.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties