Kaasfondue met Gruyère en Vacherin

    Kaasfondue met Gruyère en Vacherin

    2keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is eens een wat andere versie van kaasfondue: met Vacherin, een zachte korstkaas uit Zwitserland. Erg lekker en eenvoudig te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teentje knoflook, gehalveerd
    • 400 gr Gruyère
    • 4 theelepels maïzena
    • 350 ml droge witte wijn
    • 1 theelepel citroensap
    • 400 gr Vacherin, in kleine blokjes gesneden
    • 1 borrelglaasje Kirsch
    • versgemalen witte peper
    • 1 groot stokbrood, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Fonduepan met halve knoflookteentje inwrijven.
    2. Gruyère mengen met de maïzena. Samen met de witte wijn en het citroensap in de fonduepan doen en op middelmatig vuur al roerend aan de kook brengen, tot de kaas gesmolten is.
    3. Vuur lager zetten, Vacherin toevoegen aan de pan en onder voortdurend roeren helemaal laten smelten (het mengsel moet niet meer koken).
    4. Met Kirsch en witte peper op smaak brengen en op het fonduestel warm houden (niet koken).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren