Krentenbrood uit de broodbakmachine

    Krentenbrood uit de broodbakmachine

    18keer bewaard
    3uur10min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Dit krentenbrood is een beetje anders dan anders door de toevoeging van bruine suiker, sinaasappelsap en een klein beetje volkorenmeel. De smaak is super, en het is erg eenvoudig te maken met een broodbakmachine. Meng de rozijnen en krenten gewoon al meteen door het meel, zo worden ze beter verdeeld door het brood.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 krentenbrood

    • 190 ml melk
    • 10 ml sinaasappelsap
    • 50 gr boter, in blokjes
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 320 gr bloem
    • 20 gr glutenmeel
    • 10 gr volkorenmeel
    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 2 theelepels kaneel
    • Snufje zout
    • 150 gr krenten en rozijnen
    • Zakje (7g) gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Doe de melk, sinaasappelsap, blokjes boter en losgeklopte eieren onderin de pan van de broodbakmachine.
    2. Meng bloem, glutenmeel, volkorenmeel, bruine basterdsuiker, kaneel, zout, krenten en rozijnen door elkaar en doe dit op de natte ingrediënten in de broodbakmachine.
    3. Maak een kuiltje in het meel en strooi hierin de gist.
    4. Zet de machine op de stand voor een zoet brood en zet direct aan (geen timer gebruiken in verband met de bederfelijkheid van melk en eieren).

    Tip

    Je kunt ook nog een handvol nootjes (bijvoorbeeld gehakte walnoten, amandelen, pecannoten) toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    2

    Het resultaat is een heerlijk krentenbrood, lekker luchtig van binnen. maar helaas. Het was in het midden een beetje ingezakt terwijl de bovenkant van het brood over de rand van de pan uitstak. Het kwam niet als een heel brood uit de pan van de BBM. Een gedeelte was aan de wanden vast gekoekt. Hoe kan ik dat in de toekomst voorkomen? - 15 dec 2014

    van
    1

    Superlekker geworden. Heel smeuiig en niet te zoet. - 15 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren