Krentenbrood uit de broodbakmachine

    (2)
    3 uur 10 minuten

    Dit krentenbrood is een beetje anders dan anders door de toevoeging van bruine suiker, sinaasappelsap en een klein beetje volkorenmeel. De smaak is super, en het is erg eenvoudig te maken met een broodbakmachine. Meng de rozijnen en krenten gewoon al meteen door het meel, zo worden ze beter verdeeld door het brood.

    Nanda

    Groningen, Nederland
    41 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 krentenbrood

    • 190 ml melk
    • 10 ml sinaasappelsap
    • 50 gr boter, in blokjes
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 320 gr bloem
    • 20 gr glutenmeel
    • 10 gr volkorenmeel
    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 2 theelepels kaneel
    • Snufje zout
    • 150 gr krenten en rozijnen
    • Zakje (7g) gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Doe de melk, sinaasappelsap, blokjes boter en losgeklopte eieren onderin de pan van de broodbakmachine.
    2. Meng bloem, glutenmeel, volkorenmeel, bruine basterdsuiker, kaneel, zout, krenten en rozijnen door elkaar en doe dit op de natte ingrediënten in de broodbakmachine.
    3. Maak een kuiltje in het meel en strooi hierin de gist.
    4. Zet de machine op de stand voor een zoet brood en zet direct aan (geen timer gebruiken in verband met de bederfelijkheid van melk en eieren).

    Tip

    Je kunt ook nog een handvol nootjes (bijvoorbeeld gehakte walnoten, amandelen, pecannoten) toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren