Oranjekoek

    Oranjekoek

    3keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Licht gekruide koek met een roze laagje glazuur. Dit wordt in Friesland veel gegeten, versierd met slagroom, chocolaatjes en vruchtjes. Dit is mijn recept.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 225 gr boter
    • 400 gr bruine basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 theelepel melk
    • 300 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel kruidnagel
    • 2 theelepels anijszaad
    • snufje zout
    • Voor het glazuur
    • 200 gr poedersuiker
    • 1-2 eetlepels heet water
    • rode kleurstof voor voeding

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Klop de boter met de bruine suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren, vanille extract en melk toe en mix tot een glad mengsel.
    2. Meng in een andere kom de bloem, baksoda, kaneel, kruidnagel, anijs en zout.
    3. Voeg de droge ingrediënten toe aan het boter/suiker/eiermengsel en mix tot een glad beslag.
    4. Doe het beslag in een ingevette bakvorm (diepe bakplaat of brownie vorm).
    5. Bak 30 minuten op 140 graden C.
    6. Zodra de koek is afgekoeld, maak je een glazuur door poedersuiker met water en een paar druppeltjes kleurstof te mengen tot een stevig, maar net vloeibaar roze glazuur. Besmeer hiermee de koek.
    7. Snij de oranjekoek in vierkantjes om te serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren