Inloggen Aanmelden

Lamsspiesjes in citrussaus van de barbecue

Mals, sappig lamsvlees, langzaam gegaard op een koolvuur. U kunt tevens paprika en ui aan de pennen rijgen.

Marcus Hender

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 1 kg mager lamsvlees, in stukjes
  • 100 gr korianderzaad
  • 1 fles (1 liter) sinaasappelsap
  • 8 eetlepels sinaasappellikeur, zoals Cointreau
  • 1 groene chilipeper, fijngesneden
  • 6 sinaasappels, geschild, in partjes verdeeld en gehalveerd
  • 1 bosje verse koriander, ter garnering

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Leg het lamsvlees in een grote, niet-metalen kom. Het korianderzaad in een vijzel vermalen en in het vlees wrijven. Sinaasappelsap en sinaasappellikeur over het vlees gieten en vermengen met chilipeper en stukjes sinaasappel. Afdekken en 24 uur gekoeld laten intrekken. Het vlees elke paar uur keren.
  2. De barbecue matig heet laten worden. Lamsvlees en stukjes sinaasappel uit de marinade halen, de marinade overgieten in een kleine sauspan en apart zetten. Lamsvlees en sinaasappelstukjes aan de vleespennen rijgen, elke vleespen beginnen en eindigen met een stukje sinaasappel.
  3. De sauspan met marinade op de barbecue zetten en aan de kook brengen en tot een stroperige, maar vloeibare saus laten indikken.
  4. Als de marinade kookt de vleespennen op de barbecue leggen. Langzaam laten garen tot het vlees licht geschroeid en naar smaak gegaard is. De vleespennen op een verwarmde schaal leggen en 5 minuten afdekken. Serveren met de sinaasappelsaus, garneren met takjes verse koriander.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties