Gehaktballen

    Gehaktballen

    2keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze gehaktballen zijn overheerlijk en erg eenvoudig om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr gehakt (runder of half-om-half)
    • 4 plakjes witbrood
    • 80 ml melk
    • 1 ei
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 1 eetlepel versgeraspte nootmuskaat
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • zout en peper, naar smaak
    • 115 gr boter
    • 1 klein blikje tomatenblokjes
    • 1 klein blikje runderbouillon
    • 1 zakje uiensoep
    • 475 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verkruimel het witbrood in een mengkom. Voeg melk en eieren toe en meng goed door. Voeg het gehakt, ui, nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper toe en meng. Vorm van het gehaktmengsel 6 ballen.
    2. Smelt de boter in een grote braadpan. Als de boter heet is, braad hierin dan de gehaktballen aan alle kanten bruin aan. Voeg tomatenblokjes, bouillon, water en uiensoepmix toe, breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes sudderen.
    3. Serveer met groenten en aardappels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren