Peggy's pepernoten

    Peggy's pepernoten

    14keer bewaard
    45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ook zonder kant-en-klare speculaaskruiden kun je heel goed pepernoten bakken. Ik heb verschillende hoeveelheden specerijen geprobeerd, en dit vond ik het lekkerst!

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 60 gr boter
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gr kristalsuiker
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen anijszaad
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 115 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 eetlepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Klop de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg de specerijen toe en mix goed door. Voeg het meel en melk toe en mix of kneed goed door.
    2. Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een knikker. Leg ze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.
    3. Bak de pepernoten 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 165 graden C tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Patty
    van
    3

    Ontzettend leuk om zelf pepernoten te bakken, en dit was een goed recept, heerlijk! - 03 dec 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren