Venkeltaart met geitenkaas en zongedroogde tomaten

    Venkeltaart met geitenkaas en zongedroogde tomaten

    13keer bewaard
    1uur5min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Weet je niet wat je met venkel moet maken? Probeer deze heerlijke venkeltaart dan eens. Gegarandeerd een succesnummer bij jong en oud.

    Heyya Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 8 plakjes bladerdeeg
    • 2 of 3 venkelknollen
    • 2 uien
    • 3 tenen knoflook
    • half potje zongedroogde tomaten
    • 200 gram zachte geitenkaas
    • 5 eieren
    • half kopje (soja)melk
    • 1 eetlepel provincaalse kruiden
    • naar wens peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Ontdooi bladerdeeg. Snij uien in snippers. Was de venkelknollen en snij deze in stukjes van ongeveer 1,5 cm. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en de geitenkaas ook.
    2. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de uien en de knoflook. Voeg na enige tijd de venkel toe. Laat deze in zo'n 5 a 10 minuten zachter worden. Voeg dan tomaten, peper, zout en provincaalse kruiden toe. Doe het vuur uit en doe de geitenkaas erbij.
    3. Klop de eieren met de (soja)melk los in een kom.
    4. Vet een springvorm in en bedek de bodem en zijkanten met het bladerdeeg.
    5. Doe het groentemengsel in de springvorm en giet het eiermengsel er overheen.
    6. Bak zo'n 45 minuten op 200 graden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jet
    van
    2

    Erg lekkere taart. Ik heb de ingrediënten iets aangepast: 150 gr zachte geitenkaas, 1 flinke venkelknol, 4 eieren ipv 5, extra verse peterselie en verse tijm en een snufje rode chilipeper voor wat extra pit. Ga ik vaker maken. Bedankt voor het recept! - 15 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren