Venkeltaart met geitenkaas en zongedroogde tomaten

    (2)
    1 uur 5 minuten

    Weet je niet wat je met venkel moet maken? Probeer deze heerlijke venkeltaart dan eens. Gegarandeerd een succesnummer bij jong en oud.

    Heyya

    Utrecht, Nederland
    55 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 8 plakjes bladerdeeg
    • 2 of 3 venkelknollen
    • 2 uien
    • 3 tenen knoflook
    • half potje zongedroogde tomaten
    • 200 gram zachte geitenkaas
    • 5 eieren
    • half kopje (soja)melk
    • 1 eetlepel provincaalse kruiden
    • naar wens peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Ontdooi bladerdeeg. Snij uien in snippers. Was de venkelknollen en snij deze in stukjes van ongeveer 1,5 cm. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en de geitenkaas ook.
    2. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de uien en de knoflook. Voeg na enige tijd de venkel toe. Laat deze in zo'n 5 a 10 minuten zachter worden. Voeg dan tomaten, peper, zout en provincaalse kruiden toe. Doe het vuur uit en doe de geitenkaas erbij.
    3. Klop de eieren met de (soja)melk los in een kom.
    4. Vet een springvorm in en bedek de bodem en zijkanten met het bladerdeeg.
    5. Doe het groentemengsel in de springvorm en giet het eiermengsel er overheen.
    6. Bak zo'n 45 minuten op 200 graden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    marjel75
    van
    2

    Erg lekkere taart. Ik heb de ingrediënten iets aangepast: 150 gr zachte geitenkaas, 1 flinke venkelknol, 4 eieren ipv 5, extra verse peterselie en verse tijm en een snufje rode chilipeper voor wat extra pit. Ga ik vaker maken. Bedankt voor het recept!  -  15 dec 2014

    0

    Ik heb er net meer geitenkaas in gedaan (250 gr). de hoeveelheid is genoeg om twee taarten mee te maken. Volgende keer probeer ik het met kerstomaatjes ipv zongedroogde tomaten. Dit gerecht ga ik zeker nog maken, bedankt!  -  04 jan 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren