Penne arrabbiata

    Penne arrabbiata

    3keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    een pikant vegetarisch pastagerecht

    Limburg, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 rode paprika
    • 1 grote wortel
    • 2 el olijfolie
    • 1 snufje chilipoeder
    • 2 blikken gepelde tomaten
    • 400g penne rigate
    • zout
    • 1 bosje basilicum
    • 1 tl gedroogde tijm
    • peper
    • parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. De ui en de knoflookteentjes schoonmaken en snipperen. De paprika en de wortel schoonmaken en in blokjes respectievelijk in reepjes snijden
    2. De olijfolie in een diepe koekenpan verhitten en de groente met de ui, de knoflook en het chilipoeder daarin heel kort bakken
    3. De tomaten uit blik erbij doen en het mengsel ongeveer 20 min op een laag vuur zachtjes laten inkoken.
    4. Terwijl de saus suddert, de pasta in veel water met wat zout volgens de voorschriften op de verpakking beetgaar koken.
    5. Ondertussen de blaadjes van de basilicumstengels plukken, wassen en in fijne reepjes snijden. Tot slot in de saus doen en deze op smaak brengen met peper en zout.
    6. De goed uitgelekte pasta over de borden verdelen, de saus erover gieten en serveren met geraspte parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren