Kerstkransjes

    Kerstkransjes

    3keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke koekjes voor Kerst. Met een gat in het midden, zodat het echte kerstkransjes zijn. Zo kun je ze eventueel ook nog met een touwtje in de kerstboom hangen!

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr witte basterdsuiker
    • 60 gr (room)boter
    • 100 gr bloem
    • 1 eetlepel losgeklopt ei
    • 1 zakje (8 gr) vanillesuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Weeg alles af en doe alles gelijk in een kom.
    3. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes in de kom.
    4. Kneed met schone handen tot een bal. Je mag geen stukjes boter meer zien.
    5. Leg het deeg 10 min in de koelkast.
    6. Rol het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht uit met een deegroller tot 0,5 cm dikte.
    7. Steek de koekjes uit met (ronde) koekstekers, maak een gat in het midden met een appelboor en leg ze op de bakplaat.
    8. Besmeer de koekjes met losgeklopt ei. Versier eventueel naar wens.
    9. Bak de koekjes in 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven lichtbruin en gaar.

    Tip

    Je kunt de koekjes ook nog voor het bakken (na het bestrijken met ei) bestrooien met fijngehakt amandelschaafsel, gekleurde suiker of andere eetbare versiersels voor een feestelijk effect.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren