Krentenbollen

    Krentenbollen

    10keer bewaard
    1uur15min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Zelfgemaakte krentenbollen.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200 gr bloem
    • 20 gr gist
    • 4 gr zout
    • 20 gr boter
    • 125 ml lauwwarme melk
    • 8 gr suiker
    • 150 gr krenten en rozijnen
    • Materialen
    • Beslagkom
    • Pan
    • 1 mesje
    • 1 plastic lepel
    • 1 zeef
    • 1 doek
    • Bakplaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 40min rijzen  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Week de krenten en rozijnen 20 min in lauw water.
    2. Verwarm de melk tot 35°C (meten). Wanneer de melk 35°C is, meng je de gist en de suiker erbij.
    3. Breng de bloem in een mengkom.
    4. Giet het melk-gist mengsel in een klein straaltje bij de bloem. Goed mengen met een plastic lepel. Daarna het zout erbij voegen.
    5. Kneed er nu ook de boter door.
    6. Bestrooi het aanrecht met wat bloem. Kneed de bal in 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
    7. Vul een pan met heet water en zet daar de beslagkom in. Leg nu een vochtige doek over de beslagkom. Laat dit 20 minuten rijzen.
    8. Laat de krenten en rozijnen uitlekken in de zeef en droog ze in een theedoek.
    9. Leg bakpapier op de bakplaat, kneed het deeg voor de 2de keer ( 5min)
    10. Voeg de krenten en rozijnen toe en kneed ze erdoor.
    11. Verdeel het deeg in 8 gelijken stukken en draai hier bolletjes van.
    12. Laat de bolletjes op de bakplaat weer rijzen onder een warme vochtige doek ( 20 min)
    13. Oven voorverwarmen op 220° ( ±20 min) bakken, in het midden van de oven.
    14. Als de bolletjes gaar zijn uit de oven halen en besmeren met koud water, en dan laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren