Worstenbroodjes

    Worstenbroodjes

    20keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Maak zelf heerlijke worstenbroodjes met broodmix en gekruid gehakt.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr broodmix
    • 5 gr suiker
    • snufje zout
    • 125 ml lauw water
    • 25 gr boter
    • 200 gr gekruid gehakt
    • 50 gr paneermeel
    • 1 klein eitje
    • Materialen
    • grote kom
    • bakpapier
    • kleine pan
    • theelepel
    • deegroller
    • plastic lepel
    • Maatbeker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min rijzen  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Neem 125 ml hand warm water uit de kraan ( 35 C meten).
    2. De bloem, suiker en stukjes boter in een grote kom doen. Giet het water erbij en roer dit met een plastic lepel. Voeg het zout erbij en kneed met je handen tot een bal.
    3. Het aanrecht met bloem bestrooien. De deegbal erop leggen. Met de hand kneden tot een soepel deeg (10 Min).
    4. Vul een pan met heet water en zet daar de beslagkom in. Leg nu een vochtige doek over de beslagkom. Laat dit 15 minuten rijzen.
    5. Meng het gehakt met het ei en de paneermeel. Verdeel dit in 8 gelijke delen. Maak van het gehakt kleine rolletjes en leg die in de koelkast.
    6. Bakpapier op de bakplaat leggen.
    7. Het aanrecht weer met iets bloem bestrooien (Alleen als het nodig is). Het deeg weer 5 minuten kneden en verdelen in 8 gelijke stukken.
    8. Verwarm de oven voor op 225C
    9. Vorm de deegstukjes in bolletjes en laat dit 15 minuten rijzen op de bakplaat onder een vochtige doek.
    10. Rol de bolletjes uit tot ovale lapjes en leg er een rolletje gehakt op
    11. Vouw de zijkanten dicht en rol het deeg om het gehakt. Leg de sluitnaad naar beneden op de bakplaat
    12. Bestrijk de worstenbroodjes met ei.
    13. Bak je worstenbroodjes in 15-20 minuten in het midden van de oven op 225C lichtbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    SannevanVeen
    0

    Voor het eerst worstenbroodjes gemaakt met dit recept. Heeerlijk! Vandaag voor de 2e keer gemaakt - 05 sep 2015

    ReneVerhaeg
    0

    - Gewaardeerd op - 29 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren