Appel beignets
1 / 1 Foto van:  Tom
Blader

Appel beignets

Een heerlijke traktatie voor oud en nieuw; gefrituurde schijfjes appel in beslag.

helicon Noord-Brabant, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 100 gr bloem
  • Snufje zout
  • 6 gr suiker
  • 10 gr verse gist
  • 175 ml melk
  • 2 grote appels
  • 2 eetlepels kaneelsuiker
  • olie (om in te frituren)
  • Materialen
  • Grote kom
  • Klein pannetje
  • plastic lepel
  • appelboor
  • Theedoek
  • Mes
  • keukenpapier
  • bord

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 1uur rijzen  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. Doe de bloem en de suiker in de beslagkom.
  2. Maak de melk lauwwarm (35C meten). Los de gist op in de melk al roerend met een plastic lepel.
  3. Roer het gistmengsel door de bloem tot een glad beslag. Voeg nu het zout toe.
  4. Vul een pan met heet water en zet daar de beslagkom in. Leg nu een vochtige doek over de beslagkom. Laat het 1 uur rijzen.
  5. Schil de appel en boor het klokhuis eruit en snijd de appel in plakken van 0,5 cm.
  6. Bestrooi de appelschijven met wat kaneelsuiker.
  7. De slaolie verwarmen tot 175C.
  8. De appelplakken door het beslag halen en gelijk in de hete olie gaar en bruin bakken.
  9. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Bestooi de appelbeignets met kaneelsuiker.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties