Kreeftenstaart van de barbecue
1 / 1 Foto van:  allrecipes
Blader

Kreeftenstaart van de barbecue

Kreeftenstaart in een lichte saus van citroen en knoflook en vervolgens op de barbecue gelegd. In een oogwenk klaar en ongelooflijk lekker! Bekijk ook de video van dit recept.

Joe Nekrasz

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 1 eetlepel citroensap
  • 110 ml olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/8 theelepel witte peper
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 kreeftenstaarten (280 gr)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

  1. De barbecue goed heet laten worden.
  2. Boven een kopje de citroen uitknijpen en er voorzichtig olijfolie door roeren. Zout, paprikapoeder, witte peper en knoflook erdoor kloppen. Met een groot mes de staarten in lengterichting halveren en de vleeskant insmeren met marinade.
  3. Een barbecuerooster licht met olie invetten. Leg de staarten met de vleeskant naar beneden op de barbecue. 10-12 minuten roosteren en de staarten daarbij eenmaal omdraaien en frequent met marinade bedruipen. Resterende marinade verwijderen. De kreeft is gaar als het vlees ondoorzichtig is en stevig aanvoelt.

Video

Kreeftenstaart van de barbecue Kreeftenstaart van de barbecue

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties