Franse appeltaart

    Franse appeltaart

    17keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Gala appels zijn mijn favoriet voor deze appeltaart - sappig, zoet en knapperig! Ik doe mijn vrienden altijd een plezier als ze langskomen en ik heb deze appeltaart gemaakt. Als je geen vanillesuiker hebt, kun je ook gebruik maken van een theelepel vanille-extract.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 6 appels, geschild en in dunne plakjes
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 100 ml melk
    • 200 ml crème fraîche
    • 125 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille suiker
    • 1 eetlepel vanille puddingpoeder
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bedek de bodem van een taartvorm of een taartblik met de bladerdeeg. Prik de bodem een paar keer met een vork in. Leg de appel plakjes over de bodem in laagjes, en bestrooi met kaneel.
    2. Meng de overige ingrediënten in een kom en giet over de appelschijfjes.
    3. Bak in de voorverwarmde oven op 200°C tot de taart goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren