Rum-rozijnenbrood

    Rum-rozijnenbrood

    6keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik bereid twee broden met dit rozijnenbroodrecept en vries er dan een in. Het vriest goed in als je een hersluitbare plastic zak gebruikt. Om te ontdooien, leg je het brood een paar uur op kamertemperatuur. Je kunt het ook opwarmen in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 360 gr bloem
    • 20 gr baksoda
    • 3 snufjes zout
    • 260 gr basterdsuiker
    • 40 gr boter, gesmolten
    • 5 eetlepels rum
    • 2 eieren
    • 200 ml melk
    • 200 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Zeef de bloem in een kom met de baksoda, zout en suiker.
    2. Giet de gesmolten boter in het midden en voeg dan de rum, de eieren een voor een en de melk geleidelijk toe. Meng goed tot een gladde massa. Voeg de rozijnen toe en meng. Laat 30 minuten op kamertemperatuur staan.
    3. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7. Vet 2 bakblikken in.
    4. Verdeel het deeg in tweeën en verdeel tussen de bakblikken. Bak in de oven gedurende 45 minuten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren