Aardappelpuree met geitenkaas

    Aardappelpuree met geitenkaas

    1keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Zeer geschikt voor een etentje. Dit recept kan snel worden gemaakt zonder veel inspanning, maar heeft iets speciaals door de geitenkaas. Gebruik een zeer zachte of smeerbare geitenkaas. Serveer met alle soorten vlees.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 250 ml melk
    • 100 gr verse geitenkaas
    • 50 gr boter
    • 1 mespuntje gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de aardappels in een pan en dek af met koud water. Voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en kook gedurende 15 minuten. Giet de aardappelen af, laat ze een of twee minuten afkoelen, zodat de stoom verdampt, en stamp de aardappelen vervolgens fijn.
    2. Doe de melk, geitenkaas en boter in een steelpan. Kook op laag vuur. Als alles gesmolten is, voeg je de aardappels toe. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren