Aardpeer en aardappel soep

    Aardpeer en aardappel soep

    1keer bewaard
    35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Aardperen, aardappelen, knoflook en ui worden gecombineerd voor een snelle en makkelijke soep die je kunt verfijnen met room of crème fraîche vlak voor het opdienen. Als je de room weglaat en in plaats daarvan margarine en groentebouillon gebruikt, wordt deze soep veganistisch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 eetlepel boter
    • 1 fijngehakte ui
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 300 gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 200 gr aardperen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 l groente- of kippenbouillon
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • geraspte nootmuskaat naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie en boter in een pan en bak hier de ui en knoflook gedurende 5 minuten in tot ze transparant zijn.
    2. Doe de aardappelen en de aardperen erbij en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg de bouillon toe en zet het vuur lager. Kook de soep 20 minuten met de deksel op de pan tot de groenten lekker zacht zijn.
    3. Pureer de soep. Als hij te dik is, voeg dan wat meer water of bouillon toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren