Abrikozen-amandeltaart

    Abrikozen-amandeltaart

    2keer bewaard
    1uur10min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Ik houd ervan deze taart te bakken als het abrikozenseizoen is. De toevoeging van ricotta zorgt voor een zeer lekkere smaak aan de amandelroom. Dit is een heel eenvoudige dessert waar mijn gezin dol op is.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4-6 velletjes bladerdeeg (of ander kant-en-klaar taartdeeg)
    • 90 gr boter, zacht
    • 75 gr suiker
    • 2 eetlepels honing
    • 30 gr witte bloem
    • 100 gr gemalen amandelen
    • 175 gr ricotta
    • 1 ei
    • 50 ml rum
    • 500 gr abrikozen, gewassen, pitten verwijderd en gehalveerd
    • 90 gr gepelde amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Bedek een taartvorm met het deeg en haal het overtollige deeg weg.
    2. Meng de boter, suiker en honing in een kom. Voeg de bloem, gemalen amandelen, ricotta, ei en rum toe. Meng alles goed tot een gladde massa ontstaat.
    3. Giet het amandel roommengsel over het deeg en verdeel het met een spatel. Leg de abrikozen, met de schil naar boven op de amandelcrème en druk ze er voorzichtig in.
    4. Bestrooi de taart met de amandelen en bak in de oven gedurende 50 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren