Abrikoos en amandel taart

    Abrikoos en amandel taart

    5keer bewaard
    45min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een fantastische fruittaart die ervoor zorgt dat je net een gastronomische banketbakker lijkt, behalve dan dat het super makkelijk te maken is. Gebruik roomboter bladerdeeg voor de beste resultaten, en als je geen vanillesuiker hebt, voeg dan gewoonweg 1/2 theelepel vanille-extract toe.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4-6 velletjes bladerdeeg (of ander kant-en-klaar taartdeeg)
    • 100 gr boter
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 geklopt ei
    • 1 eetlepel vanillesuiker
    • 500 gr abrikozen, pitten verwijderd en in blokjes gesneden
    • 125 gr gemalen amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 4.
    2. Vet een taartvorm in en bestuif deze met boem. Bedek met bladerdeeg.
    3. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Giet dit vervolgens in een kom. Voeg de suiker, het losgeklopte ei en de vanillesuiker toe en meng alles.
    4. Strooi de gemalen amandelen over het bladerdeeg. Leg de abrikozen over de gemalen amandelen, giet dan het ei mengsel over de abrikozen.
    5. Bak in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren