Abrikozencompote

    Abrikozencompote

    1keer bewaard
    20min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op abrikozen. Deze snelle abrikozencompote is eenvoudig te maken en kan worden gegeten met yoghurt en muesli als ontbijt, of kan worden geserveerd als dessert met ijs. Als je geen abrikozenlikeur hebt kun je ook gewone brandewijn gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 klontje boter
    • 12 abrikozen, pitten verwijderd en in stukjes gesneden
    • 2 theelepels abrikozenlikeur
    • 80 gr kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de abrikozen, de abrikozenlikeur en de suiker toe. Dek af en kook 10 minuten op laag vuur.
    2. Haal van het vuur en giet de compote in een pot. Laat een paar minuten afkoelen en zet dan in de koelkast totdat je de compote nodig hebt.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren