Afrikaanse kip

    Afrikaanse kip

    14keer bewaard
    55min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Deze Afrikaans geïnspireerde kip wordt gebraden in een heerlijke, unieke, snelle en makkelijke saus! Ik serveer het altijd met witte rijst. Het is een perfect kipgerecht voor als je eens iets anders wilt dat makkelijk te maken is.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 6 kipfilets, in blokjes
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • zout en peper naar smaak
    • 500 ml tomatensaus (passata)
    • 1 (410 gr) blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
    • 4 eetlepels pindakaas
    • 50 gr verse korianderblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe de olijfolie in een grote pan en roerbak de knoflook een paar seconden.
    2. Voeg de blokjes kip toe en bak op middelhoog vuur gedurende 5 minuten onder voortdurend roeren.
    3. Voeg het kerriepoeder, zout, peper, tomatensaus, kikkererwten en pindakaas toe en laat ongeveer 25 minuten op laag vuur sudderen.
    4. Voeg de koriander toe (houd enkele takjes voor de garnering) en laat 5 minuten koken. Als de saus te dik is, voeg je een paar eetlepels water toe.
    5. Kruid naar smaak, garneer met koriander en serveer direct met witte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren