Amandel-appeltaart

    Amandel-appeltaart

    5keer bewaard
    1uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke en verfijnde appeltaart met de toegevoegde smaak van amandel. Hij is anders dan de traditionele taart en als je van amandelen houdt, is dit het recept voor jou.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4-6 velletjes bladerdeeg, uitgerold tot 1 vel (of kant en klaar taartdeeg)
    • 500 ml volle melk
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 3 eieren
    • 150 gr suiker
    • 40 gr witte bloem
    • 80 gr gemalen amandelen
    • 4 appels, geschild en in dunne reepjes gesneden
    • 4 eetlepels bessengelei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasoven stand 6.
    2. Bedek een ingevette taartvorm met het vel bladerdeeg en prik er met een vork in. Bak gedurende 15 minuten.
    3. Breng de melk en vanille aan de kook in een pan op middelhoog vuur. Haal vervolgens van het vuur.
    4. Doe de eieren in een kom voeg dan de suiker toe en meng goed. Voeg de warme melk, onder voortdurend roeren, toe. Roer de gemalen amandelen erdoor.
    5. Giet het mengsel over de gebakken taartbodem. Leg de appelschijfjes op het amandel mengsel en bestrijk het met de bessengelei.
    6. Bak in de oven gedurende 35 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren