Banketbakkersroom - basisrecept

    Banketbakkersroom - basisrecept

    23keer bewaard
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn recept voor banketbakkersroom of crème pâtissière. Het is een veelzijdig recept en makkelijk te maken. Ik gebruik het in veel desserts. Ik gebruik het bijvoorbeeld in fruittaarten, maar het is ook perfect voor tompoezen en soesjes.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 liter melk
    • 1 vanillestokje, gespleten
    • 150 gr basterdsuiker
    • 6 eierdooiers
    • 100 gr witte bloem, gezeefd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de melk met het vanillestokje in een steelpan op matig vuur.
    2. Meng de suiker en eierdooiers in een kom tot een bleek en romig geheel. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en roer alles een garde tot een gladde massa. Voeg de helft van de warme melk toe en meng goed. Giet alles in de pan en breng dit langzaam aan de kook, onder voortdurend roeren. Haal van het vuur wanneer het mengsel indikt.
    3. Om te voorkomen dat er een vel op de banketbakkersroom komt, leg je een klontje boter op de room en laat je het afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren